Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Σύσκεψη στο Οροπέδιο για τον Τουρισμό

Σε μία ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων συζητήθηκαν τα θέματα της αναβάθμισης του τουρισμού στο Οροπέδιο Λασιθίου με επίκεντρο το Δικταίον Άντρο και την μεγάλη επισκεψιμότητα που έχει.
Η πρώτη σημαντική απόφαση αφορά τη λειτουργία των ονηλατών, αφού αποφασίστηκε να εφαρμοστεί από φέτος το νέο σχέδιο λειτουργίας που κατέθεσε ο Δήμαρχος και το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει πως θα λειτουργούν υπό την ομπρέλα της Αναπτυξιακής εταιρείας του Δήμου που θα έχει και την ευθύνη της λειτουργίας και της οργάνωσης τους, ενώ ο σύλλογος θα λειτουργεί ως συνδικαλιστικό όργανο. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται να υπάρχει ενιαία στολή όλων των ονηλατών, υπόστεγο φιλοξενίας των ζώων, κοινό ταμείο με άτομο που θα εκδίδει τα παραστατικά, θα μιλάει ξένες γλώσσες, έκδοση φορολογικών στοιχείων κ.α.

Ακόμα θα γίνουν εκδηλώσεις μουσικής βραδιάς και άνοιγμα του αρχαιολογικού χώρου στην πανσέληνο της 31ης Ιουλίου, σεμινάριο ενημέρωσης για την τουριστική συνείδηση από πιστοποιημένο φορέα με τη συμβολή του Συλλόγου Ξεναγών, ενώ θα ξεκινήσει και η προσπάθεια για την συμβολική αναβίωση μίας ημέρας λειτουργίας των ανεμόμυλων.
Σε ότι αφορά, τέλος, την κυκλοφοριακή κίνηση έγινε προσδιορισμός των σημείων που εμποδίζουν την διέλευση των οχημάτων, κάτι για το οποίο υπάρχει απόφαση ήδη του δήμου για να παρέμβει διορθωτικά. Από την πλευρά της Αστυνομίας θα υπάρξει προσπάθεια για την βελτίωση της αστυνόμευσης που θα βελτιώσει τις συνθήκες ασφάλειας και κυκλοφορίας στην περιοχή.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: