Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Η Κρήτη δεν έχει μόνο παραλίες έχει και Οροπέδια....

Κρήτη δεν είναι μόνο οι παραλίες της, καθώς υπάρχουν πολλά άλλα αρχαία αρχιτεκτονικά θαύματα σε πολλές συναρπαστικές τοποθεσίες του νησιού, γράφει σε ανάρτηση που έκανε πριν λίγο η βρετανική Express, δίνοντας "συμβουλές" στους Βρετανούς τουρίστες πώς να αξιοποιήσουν καλύτερα το χρόνο τους στο νησί.
1. Το φαράγγι της Σαμαριάς, το μεγαλύτερο φαράγγι της Ευρώπης. Περνώντας μέσα από απόκρημνα βράχια, βουνά και αρωματικά πευκοδάση, είναι μια απόσταση μόλις πάνω από 11 μίλια  όμως θα μπορούσε να διαρκέσει έως και επτά ώρες.
2. 5 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης του Ηρακλείου, βρίσκεται το περίφημο μινωικό ανάκτορο της Κνωσού. Το πιο δημοφιλές αξιοθέατο της Κρήτης. Τα ερείπιά του ανακαλύφθηκαν το 1900 από τον Βρετανό αρχαιολόγο Sir Arthur Evans. Οι επισκέπτες περπατώντας μέσα από τα πολλά δωμάτια του παλατιού μπορούν πραγματικά να απεικονίσουν την αρχαία ζωή της Κνωσού.
3. Το σπήλαιο Δίκτη, που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό Ψυχρό, είναι ο κύριος πόλος έλξης για το Οροπέδιο Λασιθίου. Αυτό το τεράστιο σπήλαιο καλύπτει 2.200 τετραγωνικά μέτρα και οι ανασκαφές έχουν διαπιστώσει ότι κάποτε ήταν ένας τόπος λατρείας. Ο θρύλος λέει επίσης ότι εδώ η Ρέα έκρυψε τον νεογέννητο Δία για να τον προστατεύσει από τον πατέρα του Κρόνο.

4. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη είναι το Ελαφονήσι, στη δυτική πλευρά του νησιού.  Είναι φημισμένο για τη ροζ και λευκή άμμο του, τη ρηχή λιμνοθάλασσα που το χωρίζει από την κεντρική ακτή. Το κοντινό μοναστήρι Χρυσοσκαλίτισσα και της Αγίας Ειρήνης αξίζει μια επίσκεψη, σε ένα διάλειμμα από τον ήλιο.
5. Οι Ενετοί έχουν σίγουρα αφήσει το στίγμα τους στην Κρήτη μετά από τέσσερις αιώνες κατοχής, και μερικά από τα καλύτερα διατηρημένα ερείπια κάστρου τους βρίσκονται στο νησί της Σπιναλόγκας, κοντά στην Ελούντα. Η Σπιναλόγκα είναι επίσης γνωστή ως «το νησί των λεπρών».
6. Η εντυπωσιακή βραχώδης προεξοχή του Μπάλου, που περιβάλλεται από λευκή άμμο και κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά, είναι ένα από τα πιο φωτογραφημένα αξιοθέατα στην Ελλάδα.
7. Πάρτε το «Happy Train» από την Ελούντα και απολαύσετε τη θέα που κόβει την ανάσα από τον παραλιακό δρόμο, συμπεριλαμβανομένης της Σπιναλόγκας. Η Ελούντα διαθέτει ένα υπέροχο λιμάνι και έχει αποκτήσει τη φήμη ως κοσμοπολίτικο θέρετρο με επισκέψεις από τον Leonardo di Caprio και τη Lady Gaga.
8. Η πόλη των Χανίων θεωρείται η πολιτιστική πρωτεύουσα της Κρήτης με έναν πλούτο πολιτιστικών αξιοθέατων. Η παλιά πόλη είναι ένα μείγμα από ενετικά και τουρκικά κτίσματα και το εκπληκτικό λιμάνι πλαισιώνεται από το ενετικό φάρο και το πρώην τζαμί.
9.Το φημισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου είναι ένα από τα πιο σημαντικά του είδους του στην Ελλάδα. Τα εκθέματα καλύπτουν 5.500 χρόνια της ιστορίας από τη Νεολιθική εποχή μέχρι τους ρωμαϊκούς χρόνους.  
10. Άγιος Νικόλαος, μια όμορφη πόλη χτισμένη πάνω σε τρεις λόφους, έχει αναμφίβολα γίνει πιο τουριστική τα τελευταία χρόνια, αλλά είναι επίσης γοητευτική, με χαρακτήρα. Η λίμνη περιβάλλεται από καφετέριες και εστιατόρια, καθώς και η μαρίνα είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να παρακολουθήσετε τον κόσμο να περνάει. Λίγο δίπλα στο λιμάνι το Λαογραφικό Μουσείο επίσης αξίζει μια ματιά.

Candianews με πληροφορίες από Express

Δεν υπάρχουν σχόλια: