Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Η μεταφορά του νερού της λιμνοδεξαμενής Αγίου Γεωργίου στο Οροπέδιο Λασιθίου

Παραδίδεται η μελέτη των δικτύων μεταφοράς του νερού της λιμνοδεξαμενής Αγίου Γεωργίου στο Οροπέδιο Λασιθίου. Η παράδοση της μελέτης θα γίνει στο Δημαρχείο του Οροπεδίου Λασιθίου από τον Διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Λευτέρη Κοπάση, στο Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννη Στεφανάκη.
Πρόκειται για το διαχρονικό αίτημα του Δήμου, προκειμένου να μπορεί να αναζητήσει χρηματοδότηση για να αποδώσει η λιμνοδεξαμενή στην τοπική αγροτική παραγωγή. Διότι μπορεί να υλοποιήθηκε το έργο, να είναι γεμάτη η λιμνοδεξαμενή από την πρώτη χρονιά, ωστόσο, το νερό αυτό δεν μπορεί να αξιοποιηθεί στις καλλιέργειες διότι δεν υπάρχουν τα δίκτυα και συνεπώς παραμένει ημιτελές.

Να σημειωθεί δε, πως από τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Λιμνοδεξαμενή Αγίου Γεωργίου» έχει προβλεφθεί να εκπονηθεί από τον ανάδοχο του έργου μελέτη άρδευσης της περιοχής Οροπεδίου Λασιθίου. Η αλήθεια, είναι πως ο ΟΑΚ, έθεσε εξαρχής ως προτεραιότητα το συγκεκριμένο έργο, τονίζοντας μάλιστα πως σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, διερευνά την άμεση χρηματοδότηση ύψους 2.000.000 της πρώτης φάσης του αρδευτικού για την κατά το δυνατό συντομότερη αξιοποίηση του αποθηκευμένου νερού στη Λιμνοδεξαμενή. Όμως, οι καθυστερήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έλειψαν, με αποτέλεσμα να παραδίνεται τώρα η μελέτη αρδευτικών δικτύων σε έκταση 13.500 στρεμμάτων και με προϋπολογισμένο κόστος στα 13 εκ. ευρώ.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: