Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Χωρίς οδηγό γκρέιντερ έμεινε ο Δήμος Οροπεδίου

Στο έλεος του χιονιά θα μείνει το φετινό χειμώνα το Οροπέδιο Λασιθίου αν δεν δοθεί έγκαιρα λύση στο έκτακτο πρόβλημα που ανέκυψε για το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου με τον τραυματισμό του μοναδικού χειριστή γκρέιντερ που διαθέτει ο Δήμος.
Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, ο εκπρόσωπος του Δήμου Οροπέδιου Λασιθίου κ. Μανόλης Παντατοσάκης, ενημέρωσε πως ο μοναδικός χειριστής του μηχανήματος εκχιονισμού είχε τις προηγούμενες μέρες ένα σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, γεγονός που τον οδηγεί να μείνει εκτός εργασίας τους χειμερινούς μήνες και θα πρέπει να αντικατασταθεί, ζητώντας να υπάρχει μέριμνα για να αποφευχθούν τα προβλήματα.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια όταν υπήρχαν χιονοπτώσεις ο συγκεκριμένος χειριστής, επιχειρούσε τον καθαρισμό του περιμετρικού οδικού δικτύου μέσα στο Οροπέδιο Λασιθίου και επιπλέον προς την περιοχή του Αυχένα Αμπέλου, προκειμένου να κρατά ανοικτή την δίοδο των οχημάτων στα όρια του επαρχιακού δρόμου προς το Ηράκλειο με στόχο να μην υπάρχει αποκλεισμός των κατοίκων της περιοχής.
Από την πλευρά της Περιφέρειας, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κα Πελαγία Πετράκη, αναγνώρισε πως υπάρχει έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού λόγω και της κρίσης και σημείωσε πως "αυτά τα προβλήματα που προκύπτουν πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε με ιδιωτικές αναθέσεις και εργολαβίες ανάλογα με την περίπτωση".
Πηγή:anatolh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: