Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Σε κίνδυνο η δημόσια υγεία στο Λασίθι

Σήμα κινδύνου για την υγεία των κατοίκων της περιοχής εκπέμπουν οι γιατροί από το Κέντρο Υγείας Οροπεδίου Λασιθίου στην περιοχή Τζερμιάδων. Οι γιατροί σε επιστολή τους επισημαίνουν πως αν συνεχιστεί η υπολειτουργία του Κέντρου θα δημιουργηθεί πρόβλημα δημόσιας ασφάλειας.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας δέχεται σημαντικό πλήγμα και σημειώνουν: «Στο κέντρο υγείας Τζερμιάδων, στο οροπέδιο Λασιθίου, στα 900 μέτρα υψόμετρο, η διοίκηση του νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου αποφάσισε να αφήσει να εφημερεύει κάθε φορά μόνο ένας γιατρός. Αυτό θα ισχύει για 11 ημέρες τον Μάρτιο και πιθανόν όλες τις ημέρες των επόμενων μηνών, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία και να μην υπάρχει καμία ασφάλεια κατά την εφημερία».
Ακόμη τονίζουν ότι από 2 το μεσημέρι μέχρι 10 το βράδυ στο Κέντρο Υγείας θα υπάρχει ένας γιατρός, χωρίς νοσηλεύτρια και με τη βοήθεια ενός… κλητήρα(!!!). Εάν τις ώρες αυτές απαιτηθεί να συνοδεύσει βαρύ περιστατικό με το ασθενοφόρο σε νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου ή του Ηρακλείου, τότε θα πρέπει να κλείνει για 3- 4 ώρες το Κέντρο Υγείας.
Καταλήγοντας στην επιστολή τους σημειώνουν: «Παρά τις δυσκολίες της εποχής μας πιστεύουμε, ότι οι αποφάσεις πρέπει να διακρίνονται από σοβαρότητα και να μην παρακάμπτουν το νόμο. Γιατί πάνω από τα χρήματα και τους λογιστικούς υπολογισμούς η ανθρώπινη ζωή είναι πάντα ανεκτίμητη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: